Alla kromattu iso tarjotin, lusikat ja leikkele yms. haarukat hopeaa, neljä oikeanpuoleisinta lusikkaa alpakkaa.


Alla sama tarjotin ja päällä tuollainen kermakko&sokerikko setti, nekin kromattua. Alla on merkki Made in Sweden ja chromeplated.


Kromattu sarja jatkuu. Tämä setti on yksinkertaisuudessaan hieno. Olisiko tämä arkivieraille ja tuo aiempi pyhävieraille ;D

Noista en vielä sen enempää hakenut tietoa, tiedä onko ne minkään arvoisia, mutta minusta hienoja.


Iittalan Kekkerit -sarjan maljakko vasemmalla ja Vellamo -maljakko oikealla. Etenkin Kekkerit- maljakko puhuttelee muodoillaan.


Festivo-kynttilänjalka, valitetttavasti tätänykyä yksinäinen, niitä oli toinenkin, en kyllä muista oliko se pienempi vai saman kokoinen. Lisäksi kaksi Poppa -kynttilänjalkaa. Näihin menee niitä ihania vanhanaikaisia pallokynttilöitä, itse muistan näissä käytetyn useimmiten niitä punaisia, taisi joskus olla jotain vaaleaakin.


Yksinäinen Paadar -jälkiruoka-astia, minne lie on kaverit häipyneet. Pelastin nyt tämän kumminkin. Aslak -snapsilaseja 5kpl 4cl ja yksi 6cl?. Katsoin näitä valitessani että kaikki olivat saman kokoisia, mutta pah, yksi oli isompi. Siksi jäi ottamatta yksi 4cl -lasi jonka huomasin toisaalla, kun luulin jo että minulla on kuusi noita. Hitsi. Mutta no jaa.


Sitten on tämä hassu kippo, olen aina pitänyt tästä, ei mitään hajua onko tämä "mitään" vai onko ihan vain joku halpisjuttu. Söpö kuitenkin. Lisäksi mietin että onko tämä vain joku epämääräinen koristekippo vai tuikkukippo vai vaikka tuhkakuppi... Tietääkö joku?


Kyllä tavaroista ja astioista pitäisi pitää parempi huoli. Varmasti osa menee ehkä käytössä rikkikin, mutta.. Tämäkin Englantilainen kahvikuppisarja on ihana, mutta jäljellä on enää kaksi kuppia, kupinaluslautaisia on kuusi ja kakkulautasia on viisi. hmh. Säilytän kumminkin kun näitä voi käyttää vaikka sisustuksena tms.
Alla on leima Royal Standard Bone China England ja kruunuleima.


Arabian Hippu-kahviastiastokin on tainnut kärsiä katoa, ehkä. Kuppeja on 4, samoin aluslautasia (tai asetteja, mitä ne on) ja sarjaan kuuluisi isot kakkulautaset samalla kuviolla, niitä en muista meillä olleen, mutta en ole varma. Muistan vain nuo arabian valkoiset lautaset, joita on 6 kappaletta. Ehkä ovat valinneet ne niiden koristeellisten sijaan?


Tässä on yksien lusikoiden alku- ja lopputilanne. Huh.


Tämä kasa on vieläkin setvimättä, pelottavan pinttyneen oloisia. Tässäkin oli muistaakseni sitä alpakkaa ja loput hopeista. Joukossa on myös sokeriottimet, joissa on mummuni nimi kaiverrettuna.

Viime viikolla näitä setvin, meni kyllä jokunen tovi... Ja vettä, astianpesuainetta ja kiillotusainetta kului...
Pitää käydä nuo viimeiset vielä läpi niin saan pakata nämä uudelleen laatikkoon.
Niin juu ja on tuossa yksi korkea Aarikan peltipurkki, punainen missä valkoisia kukkia. Vain yksi pieni lommo. :D

Meillä on nyt sitten toukokuun ensimmäinen tai toinen viikonloppu muuttopäivä. Muuttoilmoitus on tehty jo ja posti kääntyy toiselta viikolta jo Naantaliin.

Käytiin torstai-illalla ja perjantaipäivänä tyhjentämässä taloa miehen siskojen kanssa, tehtiin jakoa tavaroista ja astioista ja paljon menee roskiin tai kirppikselle. Osa vaatteista viedään jonnekin tarvitseville.
Mies on tänäänkin ollut Naantalissa keittiötä repimässä, eli irrottamassa kaappien ovia ja tasoja. Kaapit ovat erään sukulaisen tekemät ja umpipuuta, joten ne vain maalataan. Katsotaan josko huomenna tai keskiviikkona menisimme miehen töiden jälkeen katselemaan eri maaleja, lattiapintoja ja tapetteja yms. Jos vaikka saisi tällä viikolla jo keittiötä aloitettua. Olisi kiva jos se olisi edes valmis kun muutetaan. Kylppärit ja vessat jätetään koskematta, ne on suht hyvässä kunnossa. No okei, alakerran vessan pinnat pitäisi laittaa, mutta katsotaan sitä.

Aikamoista ruljanssia ja rumbaa ollut ja tulee olemaan kyllä nyt jonkin aikaa.
Pääsiäinenkään ei oikein ollut pääsiäinen kun perjantaina oltiin hommissa Naantalissa ja lauantaina oli isän hautajaiset. Ne menivät hyvin ja pappi piti tilaisuuden lyhyenä ja yksinkertaisena. Juuri kuten toivottiin. Oltiin aikalailla omalla porukalla, mitä nyt sitten isän sisko poikansa? ja vaimonsa kanssa olivat mukana. Vaihdoin tädin kanssa ehkä kolme lausetta.

Olen käynyt tuolla psykon luona nyt muutaman kerran, ärsyttävää kun tulee muutto, jos katson haluavani jatkaa käyntejä niin minulle pitää kirjoittaa lähete varsinaiselle psykiatrian poliklinikalle, joka on täällä raisiossa mutta jossa hoidetaan myös naantalilaisia. Tuolla missä nyt olen ei naantalilainen kelpaa. Höh.
Pysko on tähän mennessä todennut, että olen hirveän ankara itselleni. Minä? Ai?
Ja sen että nyt on niin hirveästi kaikkea tapahtunut ja tapahtumassa, että en oikein ole kunnolla päässyt tekemään surutyötäkään. Pääni on niin ylikuormittunut kaikesta etten pysty keskittymään. Totta.

Pitäisi kai mennä työkkäriinkin ilmoittamaan että muutetaan. Tai kai se sinne menee maistraatin kautta, mutta.. Raisiossa hoidetaan naantalistenkin asiat, katsotaan miten muuttuu te-täti vai muuttuuko.

Hurjaa kuvitella että olen kohta Naantalilainen. En osaa oikein ajatella sitä. No kaippa siihen tottuu. Onneksi tulee kesä niin pääsen tekemään tutustumisretkiä kameran kanssa pisin kaupunkia. :)

Jännää ajatella myös että tulee sitten niin paljon isompi asunto. Huh. Alakerrassa on keittiö, wc, kylpytilat ja sauna, kolme huonetta, neljä oikeastaan nyt, mutta yhden mies kaavailee muuttavansa ulkovarastoksi (se onkin ollut ennen autotalli).
Yläkerrassa on kolme huonetta ja kylpyhuone/wc, aulatila ja ullakko. Saan yläkerrasta yhden huoneen askarteluhuoneekseni! Iso jee! :) Se on sitten se huone jonka ovi on aina kiinni kun siellä on totaalikaaos... :D
Miehen vanhasta huoneesta tulee meidän makkari. Sielläkin pitäisi laittaa tapettia uusiksi, mutta nyt on tärkeämpää saada alakerta asuttavaan kuntoon. Siellä on kumminkin huonommat pinnat. Kyllä sitä sitten ehtii yläkertaa myöhemminkin.

Mutta mutta. Päässä on siis miljoonatsiljoona asiaa ja varmaan oli jotain mitä piti tännekin laittaa, mutta ihan sama. :D