Raumalla tuli käytyä 19. päivä, silloin tuli vuosi äidin kuolemasta. Menin bussilla sillä miehen kaverilla oli juuri samana päivänä polttarit, joista en oikein voinut miestä pitää poissa. Ostin haudalle sellaisen ruukkuauringonkukan, joita ainakin täällä päin on paljon myynnissä.

Itse haudallakäynti meni vähän kökköisesti, sillä minua harmitti se, että menimme sinne isän kanssa erään naapurin kyydillä, hyi ällö sitä äijää, siellä se pönötti hautausmaalla selän takana odottamassa ja kaiken kukkuraksi iso (siis järjetön!) maha paljaana... Voi yök. Todella kunnioittava käynti, voi kiva. :/ Täytyy mennä sinne piakkoin ihan omassa rauhassa, nyt kun miehellä on kesälomakin.

Isän luona juotiin kahvit ja luultavasti sen takia minulla on yhä maha sekaisin... Muki kun oli "hieman likainen" ja lisäksi minun oli pakko käydä vessassa jonka kyllä vuorasin paperilla, mutta... Maha on ollut ihan outo nyt pari päivää. Ei ole kivaa sitten yhtään :(

Nappasin (mahataudin lisäksi) sieltä mukaan taas vähän valokuvia, harmittaa kun osassa ei ole mitään tietoa milloin tai missä ne on otettu ja isä ei kaikkia kuvia edes muistanut ja kännissä kun oli niin ei varmaan auttanut tunnistamista.. Lisäksi isä liikuttui joistain kuvista niin etten oikein enää kehdannut kysellä mitään, kun pelkäsin itkukohtausta enkä olisi edes saanut selvää isän sanoista kun jo muutenkin oli aika epäselvää se humalapuhe. Joitain kuvia isä selitti, mutta en tiedä onko jutuissa perää vai keksikö vain vai muistaako väärin  vai mitä. Jos tunnistatte muutamia paikkoja niin saa kertoa mullekin missä ovat..  Laitan niitä kuvia kohta perään.

Keskiviikkona tuleekin taas tili ja pitää mennä hoitamaan asioita ja mahdollisesti ostelemaan kankaita mökin oviverhoiksi yms. Pitäisi myös jaksaa jossain vaiheessa pestä ikkunat, plääh. Juhannukseksi menen mökille, mies sinne jo päivällä lähtikin. Millakissa tulee hoitoon meille taas, mökille, keskiviikkona. :) Kivaa muuten, mutta olen varmaan koko ajan hermoraunio kun pelkään että se menee hukkaan, jää auton alle tai joku syö sen... Krääh. :D

Ensi viikoksi sain onneksi vielä kampaaja-ajan, luulin olevani jo auttamatta myöhässä, onneksi oli kaksi aikaa vielä joista valitsin tiistain ajan. Vähän tukkaa lyhyemmäksi ja väriä :) Kivaa :)

Oli varmaan jotain muutakin asiaa mutta kuka niitä enää muistaa... Kuvien vuoro :D

Ensin jotain isän kuvia nuoruusvuosilta, nämä ovat kaiketi jostain tanskasta yms, isä kun on nuorena reissannut töiden perässä siellä ja ruotsissa ja kai puolassakin, en tiedä missä... Nyt on ainakin jotain todisteita että osa puheista on tottakin..?


Isän työkavereita männäajoilta. Isä siis on ollut peltiseppä.


Ollut vissiin rakentamassa näitä laivoja.


Lentokoneesta.


Kaiketi ollaan Kööpenhaminan öljynjalostamolla.


Samaa paikkaa?


Johonkin polttoaineisiin tämäkin paikka liittyy. Isän mukaan nämä kaikki kolme kuvaa on otettu luvatta, alueita kun ei olisi saanut kuvata.. No, eiköhän ne nyt jo ole ihan erinäköisiä niin uskaltaa julkaista..?


Mistäköhän tämä kuva on? Tietääkö joku tuollaisen patsaan? Olisikohan isä puhunut jostain Venäjän kaupungista? Mutta kirjaimet on kyllä ihan "normaaleja" tuolla talon seinissä... Kööpenhaminaa? Tosin onko tuossa patsaassa ylhäällä kotka? Vai onko se joku lohikäärme joku nauta seuranaan? Kuka osaa vastata?


Tämäm isä taisi sanoa olevan Varsovasta? Jotain merenneitoja? Sikäli sopisi kuvaan, sillä vaakunassakin on merenneito... Kuka tietää?


Tämä nyt ainakin on Tanskasta :) Varmaan autosta otettu kuva, jotenkin näyttää siltä.

Sitten äidin kuvia:


Äiti Turussa -63. Äidin täti asui Turussa, sukua on täällä vieläkin, tädin lapsia, joita en ole tavannut kuin joskus pienenä.


Kenenköhän mopon vieressä sitä poseerataan?


Veikkaisin että ollaan Köyliön järven jäällä, mutta kuka tietää..


Äidin äiti eli mummuni ja tuntematon söpö haukku.


Isän mukaan nämä olisivat mummun vanhemmat.


Maija, mummuni sisar jonka luona äiti asui enimmän osan lapsuuttaan/nuoruuttaan mummun ollessa piikana muualla.


Tässä ollaan Lauttakylässä laulujuhlilla -63. Jotain mopofiksaatiota ilmassa? Ja aika kuulit lasit äidillä! :D


Tämä on suosikkikuvani. Jotenkin hassua ajatella että äitikin on nuorena hassutellut ja poseeraillut kuvaajalle jossain puussa... Muutenkin ajatus äidistä kiipeilemässä puussa on aika absurdi... Mutta kiva tietää että äidillä on joskus ollut nuorena tällaistakin hassuttelua :)

Lopuksi pari kuvaa meikäläisestä itestään:


Lehdessä on varmaan ollut joku kuva suklaalevystä tai sellaisesta.... :D


Vuotta -85, kevätaikaa. Meikä on aina osannut nää hyvät ilmeet kameran lähellä. <3

Nyt tää menee nukkumaan - vessan kautta :D