Meidän piti lähteä mökille jo perjantaina kun mies tuli töistä, mutta koska koko päivän oli satanut ja satoi edelleen, lykkäsimme menoa lauantai-aamuun.
Miehellä oli ensin omia paikallisia menoja ja minä kulutin pari tuntia lorvimalla ja kuvailemalla.


Tämänkin kammotuksen ikuistin, se on ollut koko kesän asukkina terassilla, pirun iso ötökkä, siis ainakin mun mittapuun mukaan, peittäisi jalkoineen kaksieurosen. Näin tämän lisäksi terassilla pienemmänkin saman näköisen. Pesii siellä mokoma yökötys ja tuottaa jälkeläisiä..

Miehen tullessa menoiltaan lähdimme kyläilemään miehen papan ja miehen isän kotipaikkaan, paikat sijaitsevat saman hiekkatien molemmin puolin. Ei siis ole pappa kotoa kauas lähtenyt taloa rakentamaan.

Vanha rakennus, mistä pappa on kotoisin on kunnostettu nyt muutaman sukulaisen toimesta ja upea on rakennus, ei voi muuta sanoa! Kunnostus on tehty vanhaa kunnioittaen ja sisällä on ihanan vanhanaikaista. Rakennus on pitkä, toinen pääty on alkujaan 1700 -luvulta ja loppu 1800 -luvulta, eli vanhaa on!


Yläkerta on vielä sisältä vaiheessa.


"Eteisessä" on tällainen ihana kaappi.


Tupa on iso ja toisessa päässä on tällainen vuodekomerokin. IHANA!


Toisessa päädyssä sitten pari tupapöytää. Melkein koko tupaa kiertävät nuo ruskeat penkit joissa on kaiketi sisällä säilytystilaa ja niillä on luultavasti papankin aikaan lapset nukkuneet. Tai muu talon väki.


Yhden huoneen ihana kakluuni. Ja katsokaa kynttilänjalkaa!


Yhdessä huoneessa on jätetty yksi seinä vanhaksi, vieressä näkyy uutta seinää. Tuollaista jännää paneelia, missä on kuin puu vain sahattu pitkittäin ja jätetty sivureunat tasaamatta, tuollainen elävän näköinen.


Alakerran iso sali on myös vaiheessa, lattiat on krahnattu ja tapettikerroksia poistettu, alta on paljastunut tuollainen aika ihana tapetti tms. joka minusta voisi kyllä jäädä ainakin osittain näkyviin.

Vietiin tuonne tuomisina kukkaamppeli, mies sitten tuumasi kun tuolta lähdettiin että voisihan semmoisen mökillekin ostaa. Ja minä olin tietysti ihan mukana, kukkakauppa on samassa yhteydessä sisustusliikkeen kanssa enkä ollut siellä päässyt käymään vielä, niin nyt ehdottomasti halusin mennä katsomaan millaista siellä oli.. Ja paljon oli ihanaa tavaraa! Ei kylläkään pöllöaiheisia, mistä miinusta :D
Mutta löysimme kuitenkin kotiin jotain tarpeellista ja kauan haikailemaani, nimittäin keittiöön uuden kellon vanhan inhoamani sinisen kellon tilalle:


Oh, so much better! Ihana! Sopii musta/harmaa -teemaan. Vielä sitten tuo keittiön lamppu uusiksi, niin.... :D


Kuva vielä amppelistakin. Ylläri että tuli violettia... :D Älkää kysykö miksi nuo laudat ovat tuolla ylhäällä, sinne ovat rakentamisesta jääneet ja siellä ovat.. Kuulemma pysyvät suorina tuolla, voi joskus "käyttää johonkin". No jaa.

Esittelemäni hämähäkin mahdollinen poikanen eksyi sunnuntaina yläkertaan, olin heräilemässä, mies jo alakerrassa, katselin viistoa kattoa mietteissäni ja noteerasin yhtäkkiä jotain liikkuvaa.. No siellä se mun pään yllä kiipeili.. Nousin aika nopsaan sängystä ylös :D Tyyppi sai kuitenkin jäädä henkiin, kun en itse sitä iljennyt tappaa eikä mies tullut asiaa hoitamaan.
Käytyäni aamunaamapesulla istuksin tuvan keittönpöydän ääressä nypläämässä naamani ilman laseja kun mies tokaisee että onpas iso hämähäkki telkkarin takana seinässä... Onneksi en nähnyt sitä.. siinä vaiheessa vielä.. Mies suihkutti jotain myrkkyä siihen ja se vilisti jonnekin piiloon... Menin sitten kasaamaan vaatteita sohvalta kassiin, joka oli oven edustalla lattialla, ei niin kaukana telkkarista.. ja meinasin saada slaagin!! Se giganttinen yksilö oli mun kassin päällä!! Siis ties missä siellä mun vaatteissa pyörinyt??? Hyi!!!!! Kiljuin ja osoittelin kassia ja vihdoin mies uskoi että siellä jotain oli... Yritin kiljua että huitaise se elikko lattialle jollain ja suihkuta sitten sitä ainetta, mutta eipä ei, pakko suihkuttaa sitä tököttiä siihen siinä kassin päällä..... No sitten mies sai sen huitaistua paperilla lattialle ja suihkutti lisää tököttiä ja vielä se vaan siinä liikkui.. Sitten mies sanoi että no nyt ainakin näet että se kuolee ja nappasi hämiksen papereineen ja avasi takan luukun ja laittoi sinne, nappasi tulitikun ja sellaisen pienen liekinheitin systeemin ja tsuikkasi sen paperin palamaan ötököineen.. Siis niin inhan näköistä, ensin leimahti sen hämyrin kaikki jalat, siis jalkapohjat, sitten ne vähän sammui ja sitten se alkoi muuten palaa ja sitten se käpristyi niin kuin niiden tapa on ja tuli vaan levisi ja sitten se paloi koko ötökkä. Hyi saasta, yök, mutta samalla tuli ajatus että ollaanpa julmia? Hyihyi silti. Toivottavasti se oli se kuvaamani terassin iso yksilö, nyt sitten olisi enää se pikkuinen jäljellä....
Ai niin ja tuota ennen olin ottanut kassista sukkaparin ja sieltäkin tipahti joku öhkömönkiäinen, siis hyi!! Ei ihme että aloin olla paniikissa ja saada mökkeilystä ja ötököistä tarpeekseni.... Halusin vain kotiin suihkuun ja pesemään kaikki vaatteet :D

No pääsin suihkuun ja pesemään vaatteet onneksi silloin sunnuntaina, eikä tarvinnut mökilläkään olla paljon tuota polttotapahtumaa kauemmin kun oltiin lupauduttu auttamaan kaveria muutaman tavaran muutossa. Ihan "mukavaa" kuntoilua mullekin raahata jotain pesukonetta.... :D Onneksi se oli sellainen pienempi. :D

Rehauspalkkioksi sain tällaisen:


Söpö pöllöpari! Näitä olen nähnyt pikkulintuina, siis tämän tyylisiä pareja, jännää että pöllöinäkin löytyy! Suloinen pari, kiitos! Ja sopii muuten hyvin noiden taustan tavaroiden joukkoon :D

Mutta siinäpä kaikki tällä kertaa, nyt menen tekemään jotain muuta ja koetan unohtaa kaikki ötökät.. Mikä ei ole helppoa kun meidänkin pihalla leijui aikaisemmin kamala lentomuurahaisten parvi ja käydessäni kaupassa kävellen sai koko ajan katsoa jalkoihinsa ettei tallonut niitä, olisi ollut kyllä kengän pohjat muuten möhnässä.... Hyih.

Mutta nyt jotain muuta mieleen! Krääk! :D