Juu.. Katsellaan josko jaksaisin sanoa muutaman sanan. On ollut vähän tyhjä olo, ei ole kiinnostanut kirjoittaa. Sanat hukassa tai jotain.

Aloitetaan helpolla, olin eilen ruokakauppareissulla pikaiseen kirpparillakin ja löysin pari kivaa juttua:
451200.jpg 
Olen jo pitkään etsinyt tällaista, eli siis teepussin alusta. On niin tyhmää laittaa joku lautanen sitä varten pöydälle kun on vieraitakin.. Nyt on alunen :) Maksoi muuten 0,80e

451202.jpg 451203.jpg
Kännikapula. Oli ihan pakko ostaa kun huvitti. Maksoi 5 senttiä. :D
Jos ette näe tekstiä, niin homman ydinhän on siinä, että kotiinlähtiessä voi tsekata, onko kotiinlähtökunnossa; jos osuu ensimmäisellä kerralla avaimen kanssa reikään, niin on. Toisella kerralla osuttaessa tarvitaan saattajaa ja mikäli on vaikeaa valita oikea reikä kaikista avaimenrei`istä, niin kannattaa odotella kunnes niitä on vain yksi ja kokeilla uudelleen. :D

451201.jpg
Ja kirja. Tätä olen lukenut nyt ensimmäiset sata sivua noin. Enkä suosittele alle 16 vuotiaille. Seksiä. Huh. Kaikenmaailman nimityksiä niin naisten kuin miesten värkeille. :D Kyllä 1700 -luvulla on osattukin..
Takakannen teksti "lupailikin" jotain sen suuntaista, mutta ajattelin ettei sitten kuitenkaan olisi kovin pahaa, luulin vain myyntikikaksi. Mutta kyllä tähän asti on ollut ihan "kivasti" kohtauksia... :D

Jos sitten samaan syssyyn jotain muutakin..
Eli Raumalla kävin siis tiistaina. Olivat ihan selviä melkein koko päivän, loistavaa. Asunto on ollut jo Länsi-Suomessa ilmoituksena, mutta en kyllä ole netistä vielä löytänyt.
Äiti ihan tosissaan lähti kaupungille kävellen!! Ihan oikeasti! Otti pyöränsä tueksi. Vähän harmitti, kun isä käski saman tien mennä käymään sitten viinakaupassakin. Näin myöhemmin niiden tilin saldon ja aika vähissä oli. Ja silti piti ostaa neljä viinipulloa. No eniveis, ensin käytiin Kelassa, vietiin äidin kuulolaite korjaukseen ja sitten kaupungintalolle. Nämä kaikki on aika lähekkäin, kun ensin pääsee keskustaan asti. Alko on sitten tyyliin kaupungin toisessa päässä, harmitti että sinnekin piti sitten mennä.
Hiukan ennen tuli kadulla vastaan joku musliminainen ruusukorin kanssa. Ojensi ruusun äidille ja yritti minullekin. En huolinut. Äiti luuli ensin että sai ruusun ilmaiseksi, mutta sitten nainen tyrkkäsi käteen lapun, jossa luki jotain jostain pienestä kolmevuotiaasta pojasta jolla on leukemia ja hänen hoitoonsa sitten keräsi rahaa. No äiti sitten (miksi??) halusi antaa jonkun kolikon, mutta hänellä ei sitten ollut, joten minun piti kaikista isosta 9 eurostani sitten antaa kaksieuronen ja jotain hilkkuja. Samalla kun kaivoin rahaa pussistani niin nainen viittilöi äidille viereistä Hesburgerin tilaustaulua ja selitti että on nälkä. Ajattelin vain että kivakiva, mene nyt miun rahoilla sitten hesepullalle joo. Jatkettiin matkaa ja käytiin siellä Alkossa ja suunnattiin kohti Divaria, jonne äiti vei vanhoja harlekiineja ja halusi uusia. Tässä vaiheessa matkaa alkoi jo ottaa koville ja pysähdyttiin jo hiukan useammin kuin tulomatkalla. Divarissa sitten kuulimme myyjältä joka huomasi ruusumme, että näitä naisia on liikkeellä enemmänkin ja yksi selitys on rahankerjuuseen että heidän autonsa on mennyt rikki ja nyt tarvitaan rahaa korjaukseen... Eli kerjäystä ihan isommassa mielessä. On kuulemma poliisillekin ilmoitettu. Joku nainen oli pyöränsä kanssa luullut, että saa ruusun ilmaiseksi ja jatkanut matkaa ja musliminainen oli tarttunut tarakkaan kiinni ja kysynyt rahaa. Joopa. Että semmoinen leukemiaa sairastava pikkupoika. Ja mun kaksi euroani!
Takaisinmenomatka kotiin olikin sitten aika matelua, äiti oli ihan poikki, loppuvaiheessa meni jo siihen, että kaksi askelta ja tauko. Koko reisuun meni kolme ja puoli tuntia. Muistelin että joskus pyöräilimme tuollaisen reissun alle tunnissa. Mutta olin silti ylpeä että äiti todella jaksoi koko matkan! :)

Kotona isä tietysti kiivaasti aloitti viinin lipittämisen, siinä vaiheessa kun äiti oli juonut puoli lasillista, oli isä hörinyt jo kolme lasia...
Mikäköhän siinä alkoholissa on, kun heti kun isä sai ensimmäisen lasin käteen ja hörppäsi, niin alkoi juttu luistaa. Selvänä isä ei juuri puhu eikä pukahda. Aika surkeaa jos saa varmuutta alkoholista. Varsinkin kun silloin ei todellakaan puhu kovin järkeviä... (Tuli mieleen, että joskus vähän ensimmäisen tietokoneeni oston jälkeen olin silloisen parhaan ystäväni kanssa huoneessani koneella ja isä tuli siihen jotain selittämään, että kun minulla on se kirjoituskone, niin sen voi kytkeä siihen koneeseen ja kirjoittaa sen kanssa... Whatta? Ensinnäkin, koneessa on ihan oma näppis. Miksi siihen pitäisi laittaa joku kirjoituskone kiinni? Toisekseen, sitä ei voi tehdä. Vähän taas häpesin. Onneksi ystävä tajusi olla hiljaa eikä alkanut selittää isälle mitään.)

Rahallisesti en hyötynyt reissusta, sain rahaa juuri sen verran että omieni kanssa pääsin takaisin kotiin bussilla ja lisäksi sain heidän keräämänsä kolikkokipon sisällön. Eilenkin sitten kirppiksellä ladoin senttejä pöytään ja samoin ruokakaupassa. Muutenhan olen aikast auki. Taitaa vielä olla pari euroa sentteinä..
Mieskin on aika auki, lainasi äidiltään rahaa, että on sitten jotain kun menee sinne ruotsiinkin mukaan. Pitää pyytää itselle hiukan sitten että saan pariksi päiväksi sapuskaa.

Mietin, että saisinko äidin kylään tänne yöksi silloin, mutta ei niillä taida olla rahaa.. En tiedä. Kysäisen kummiskin.

Siinä taisi olla suurinpiirtein kaikki..
Inhottava olo, tympääntynyt. En millään viitsisi mennä pesemään tukkaakaan, mutta pakko olisi, kun se on huivin alla ollut ja litistynyt ja mennyt miten sattuu. Nauraisin sille jos viitsisin. Arghs.

383515.jpg rääh! tahtoo jotain piristettä, inspiraatiota, vaihtelua!