Olipas nahkea työpäivä tänään. Yksi kauppa tuli minulle. Taisi olla sateinen sää muuallakin suomessa tai sitten muuten vain maanantaifiilis kaikilla ihmisillä..

Välillä on hyviä päiviä, siis niitä, jolloin ei ehkä tehdä hurjasti kauppaa, mutta ihmiset ovat yleensäottaen ihan mukavia. Ja sitten on näitä maanantaipäiviä.

Tuntuu että ihmisissäkin on näitä "maanantainkappaleita". Välillä kyllä tulee vastaan sellaisia tapauksia että ei ymmärrä..

Vanhat ihmiset ovat luku sinänsä, jotkut ovat todella mukana ajassa ja osa sitten näitä vanhan kansan ihmisiä.
Kun kysyy että "minkäslainen liittymä teillä nyt on käytössä?", niin saa vastaukseksi välillä että "no tämä on tämmöinen littana ja valkoinen ja tässä on tuollainen punainen nappula.." yritä siinä sitten selittää asioista mitään..
Osa taas tietää asiat paremmin kuin itse.. :D
Vanhat ihmiset saattavat myös olla yllättävän töykeitä ja epäkohteliaita. Ja sitten nuoriso on muka kamalaa. Taitaa olla kaikki ikäryhmät yhtä hirveitä :D Toivottavasti musta tulee leppoisa mummo vanhana...

Tänäänkin tuli näitä vastaan, että asiakas sanoo heti alkuun että ei kiitos, en aio vaihtaa liittymää ja kun siihen sitten itse vastaa että jaha, selvä, kiitoksia teille kuitenkin ja hyvää päivänjatkoa, niin saa vastaansa vain huutoa että "Ei ei! Minä en vaihda!" Öö, niin just mitä mä äsken sanoin? Kiitos hei? Näille ja oikein töykeille toivon isoja laskuja salaa mielessäni :D

Sitten on kaikkien ikäryhmien "kuulostaa ihan hyvältä mutta en mä nyt vaihda". Siis mitä? Parhaimmillaan isot säästöt tulossa, eikä vaihdeta. Kuulostaa hyvältä, no mikä mättää? Sitten kun kysyy että mikä mietityttää niin toistetaan vain että enmääny. No emmäkään...

Parhain syy jonka olen kuullut on ehkä tämä "no kun se on semmonen köyhän miehen DNA.." Eli ei kehtaa ottaa dna:n liittymää kun muut luulee että sitten on köyhä? Wattafak? No maksa sitte onnessas Soneralle se melkeen satanen (96,50e) kuussa siitä ilosta että saat puhua (ja vain puhua) 3500 minsaa.. Varsinkin kun meillä on tuo 12000 -liittymä hintaan neljäkymppiä.... Olkaapa onnellinen vaan..

Ja sitten nämä, kiukkuiset äidit vastaavat kersojensa puhelimiin; "tämä on kyllä kolmevuotiaan puhelin että tähän on turha soitella!" Siis mitäh? Mihin, oi MIHIN tarvitsee KOLMIvuotias puhelinta, jossa on oikea liittymä?

Kaikenlaiseen porukkaan sitä törmää näissä hommissa.. Ehkä eniten ärsyttää tapaukset, joissa ensin on kerrottu ihmiselle kaikki säästöt ja asiakas on ollut ihan jee jee innoissaan, mutta halunnut sitten varmuudeksi tarkistaa ettei vain ole mitään sopimusta päällä. Sitten sovitaan että soitellaan uudestaan huomenna, alkuviikosta tms. Ja sitten ne mokomat ei vastaa! Ei vaan käsitä, ei.

Töissä on yleensäottaen mennyt ihan hyvin, tykkään kyllä olla, ainakin vielä ;D
Sain jopa kehuja joskus männä viikolla toiselta ryhmäjohtajalta, kuunteli puhelujani ja laittoi pari tehtävää ja sitten näiden jälkeen totesi että "ihan uskomatonta kehitystä tässä kahden viikon aikana, en olisi uskonut.." Ööm tota siis oliko toi kehu vai ei? Otin kehuna :D Tosin totesin teatraalisesti käsi rinnalla, että "etkö sinä siis muka uskonut että voin kehittyä?!" LOL.

Nuo tehtävät muuten oli ihan ok, pari lausetta vain mitkä piti sanoa, oli aika mahdottomia.. :D Tuolla pyrittiin siihen että joka puhelu kestäisi väh. kaksi minuuttia ja lauseet siis piti sanoa sen jälkeen kun on esittäytynyt. Kymmenen lausetta, osa ihan perussettiä että "ihan sellaisella asialla soitan kun tarkistellaan ihmisten matkapuhelinliittymäasioita kuntoon niin kerrohan minkälainen liittymä sinulla on käytössä" ja sitten hiukan omituisempia kuin esmes "no jokos on aurinkorasvat kaivettu esiin?" Siis mitä? Minä dnalta moi, jokos oot aurinkorasvat kaivanu esiin?? Jos mulle joku tulisi tuommoista kysymään niin kysyisin takaisin että mitä helkuttia... miksi dnalainen kysyy aurinkorasvoista? Huono aloitus minusta... :D Toinen oli että piti kysyä notta "minkäs värinen sim-kortti teillä on?" :D Kuka hitto tietää? Mulle osui justiin tuohon sellainen vanhempi nainen joka sitten ihan vakavissaan rupesi asiaa miettimään ja huuteli miehelleenkin että minkäslainen se oli.... :D
Onneksi ei muuten osunut mitään vanhempaa kiukkuista pappaa tuohon aurinkorasvakysymykseen (tai mitään pervoa).. Tosin joku mies siihen kyllä osui, minun kysymyksen jälkeen oli vain pitkään hiljaista ja sitten "..niin..?" No niin, mitenkäs siitä sitten jatkat? Ihan kaheleita kysymyksiä..
Ja jatkoa on luvassa, seuraavaksi perehdytään kartoitusvaiheeseen... Toivottavasti ei tällä viikolla kyllä.. :D


Kelpais mulle ihan koristeeksi.

Perjantaina oli muuten hauska työpäivä, to ja pe oli pomot poissa koulutuksessa ja me oltiin ihan keskenämme soittelemassa. Torstaina taisi olla 8 henkeä, joista kaksi naisia, minä ja J. Perjantaina sitten olikin vain 7 ja minä ainut naispuoliseksi laskettava.. :D Soiteltiin siinä sitten yllättävän hyvällä tahdilla mutta hiukan ennen seitsemää soittojärjestelmä sekosi eikä suostunut soittamaan. No, siinä sitten soitto pomolle notta mitä tehdään ja kuultiin että saa lähteä mutta palkkaa ei saa. No ei tietty lähdetty, mentiin neukkariin koneen kanssa ja katsottiin heittimellä Kummelia, Ketonen&Myllyrinnettä, Pulkkista yms.. :D Kahdeksalta sitten tuli tieto että saa lähteä kotiin ja palkkakin tulee :D Ei paha. Harmitti kyllä se että pari soittopyyntöä jäi soittamatta, mutta onneksi sain toisen tänään kiinni ja sain sen päivän ainoan kauppani :)

Huh huijaa mutta mutta, jospa sitä sitten siirtyisi kevyempiin aiheisiin, jos jaksan niin kirjoitan ainakin valmiiksi toisen postauksen viikonlopusta joka oli ihan kiva. Mutta julkaistaan nyt ensin tämä.