Olen tässä selaillut Kelan sivuja. Etsin tietoa sairaseläkkeistä sun muista kansaneläkkeistä, en itselleni vaan äidilleni. Kun oltiin siellä sunnuntaina, saatiin puhella hetki äidin kanssa kaksin, kun isä ja mies olivat olkkarissa. Äiti murisi ettei jaksa katsella tommosta äijää enää ja että muuttaisi pois jos voisi. Valitti vaan kuten yleensä, että millä hän eläisi. Millä muka? No kyllä varmaan saa kelasta asumistukea, lääkkeisiin, joita on hirmusti, saa maksut joko kelalta tai sossulta, voisi saada jotain sairaseläkettä tai vastaavaa tai varhaiseläkettä tai mitä tahansa, jos vaan ottaisi selvää. Mie lupasin, että nyt kun minulla on taas opiskelijakortti, tulen joku päivä viikolla ja mennään yhdessä Kelaan kyselemään ja selvittämään. Jos äiti oikeasti haluaa pois, aion taatusti auttaa siinä niin paljon kuin vain voin ja olen varma että ainakin veljeni auttaa myös, kun on myös sitä mieltä, että isää ei missään tarvita, todellakaan. Voi kuinka soisinkaan äidille rauhalliset vanhuusvuodet, tai onhan sillä vielä vanhuuteen aikaa. Voisi ehkä piristyäkin, jos asuisi yksin.
Etsin vaikka asunnon sille, ei se kuitenkaan tiedä muista kuin kaupungin asunnoista, ja onhan niitä muitakin. On vaan kuitenkin hankalaa järjestää kaikkea täältä käsin, mutta eiköhän siskokin voi auttaa, lähempänä kun on.. Saa luvan auttaa.

Mies taas vaihtaa puhelinta. Tilasi Saunalahden kytkyjutun, tavoitteena on saada sillä tavalla laskuja kuriin. No, toivottavasti onnistuu, ainakin perusteli hyvin, kun olin (ja olen edelleen) vähän epäileväinen koko homman suhteen. Saa nyt nähdä sitten mitä tulee. Ainakin tilasi Saunalahtea, kun ensin meinasi Soneraa, jolla oli kyllä suoraan sanottuna surkea tarjous Saunalahteen verrattuna. Olikos 200 min vähemmän puheaikaa eikä tekstareita ollenkaan. Ja taisi hinnoissakin olla eroa.
260225.jpg

Että tällaisia täällä.

Mie ostin kännykän sijaan viimeisillä löytämilläni hilkuilla ja pulloilla 3 Snickersiä, 2 Marsia (5kpl 2€) ja Pirkan sipsipussin illaksi. Hmh. Taitaa taas lipsua mässyttömyys.

Menen lepuuttamaan aivojani Kelan lakikiemuroiden jälkeen Mahjonggilla ja ehkä katson jopa hiukan sitä blondielokuvaa, vaikka en näyttelijättärestä pidäkään...