Tämä mun blogihan ei ole kovin poliittinen, kuten en minäkään. En jaksa aina seurata uutisia ja maailman menoa politiikan osalta. Melkein aina olen kuitenkin kansalaisvelvollisuuteni suorittanut, eli äänestänyt. Vai olisinko aina. Saattaa olla että kirkollisvaalit on jäänyt välistä.

Mitään kummallisempaa poliittista mielipidettä minulla ei ole, monella poliitikolla on hyviä ajatuksia ja sitten taas niitä aivan typeriä. (Tosin sitä mieltä olen, että Jäätteenmäki jos nousee ehdolle niin voi elämä...)
Aina olen kuitenkin äänestänyt Vihreitä. Entisenä kasvissyöjänä ja eläinten ystävänä kai koen sen omakseni. Vaikka eivät Vihreät ehkä ole niin kamalasti saaneet aikaan tässä viime vuosina.. Mutta silti! Se vain tuntuu typerältä äänestää muuta puoluetta, kun en sieltä tunne ketään kohtaan minkäänlaista isompaa kannatushalua, Vihreissä sentään on minun mielestäni "ajatusta".
Perussuomalaiset olivat viime vaaleissa tapetilla ja mieskin koetti minua pyytää heitä äänestämään, mutta enpähän äänestänyt. Ja tuntuu että turhaan olisin sen tehnytkin. En oikein pidä Soinin tyylistä ja muutama Persu on kyllä typerehtinyt niin että olisin hävennyt jos olisin heitä äänestänyt. Kai minussa sitten on sitä "viherpiipertäjäsetalaista" ja "mamujen suosijaa" sen verran, että en voi äänestää tuollaista puoluetta.

Minusta kukin saa olla minkä värinen ja kokoinen tahansa ja rakastaa kumpaa sukupuolta haluaa. Piste. Ja jos äänestämällä poliikkoa voi ehkä olla pieni hiven mahdollisuutta vaikuttaa ympäristöön, niin here I come!

Siksipä minulle on ollut jo aika kauan selvää ketä aion tukea seuraavissa Presidentinvaaleissa. Itseasiassa jo ennen kuin ehdokkuus julistettiin.

Ehdokkaani on Vihreiden Pekka Haavisto.

Laitan tähän nyt lainauksia Wikipediasta ja Haaviston omilta sivuilta, jotta saatte hiukan käsitystä kuka on kyseessä.

KUKA

Pekka Olavi Haavisto (s. 23. maaliskuuta 1958 Helsinki) on suomalainen poliitikko, kansanedustaja ja entinen ministeri.
Pekka Haavisto elää rekisteröidyssä parisuhteessa ecuadorilaisen Nexar Antonio Floresin kanssa

CV

Pekka Haavisto on helsinkiläinen Vihreiden kansanedustaja. Hän on Eduskunnan ulkoasiain- ja puolustusvaliokuntien varsinainen jäsen, ja EU-asioita käsittelevän suuren valiokunnan varajäsen. Eduskuntatyön ohella Haavisto toimii ulkoministerin erityisedustajana Afrikan kriiseissä, erikoisalueenaan Sudanin ja Somalian konfliktit.

Haavisto on Suomen WWF:n hallintoneuvoston puheenjohtaja. Hän toimii puheenjohtajana STM:n asettamassa Romaniasiain neuvottelukunnassa (RONK), ja hän on Plan Suomi Säätiön varapuheenjohtaja. Haavisto oli jäsen perustuslain uudistamista valmistelleessa Taxellin komiteassa, ja vaalirahoituksen uusimisesta ehdotuksen tehneessä Tarastin toimikunnassa.

Haavisto on ollut mukana perustamassa vihreää liikettä Suomeen. Haavisto oli eduskunnan jäsen ensimmäisen kerran vuosina 1987-1995, jolloin hän toimi myös kahdesti Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Haavisto perusti Eduskuntaan Ihmisoikeusryhmän, ja toimi sen ensimmäisenä puheenjohtajana. Vihreän liiton puheenjohtajana Haavisto toimi 1993-1995, ja ympäristö- ja kehitysyhteistyöministerinä 1995-1999. Tuolloin hän oli ensimmäinen vihreä ministeri Euroopassa.

Haavisto on toiminut Helsingin kunnallispolitiikassa kaupunginhallituksen jäsenenä, kaupunginvaltuutettuna, kiinteistölautakunnan jäsenenä ja verolautakunnan jäsenenä. Lisäksi hän on toiminut Helsingin juhlaviikoista vastaavan Helsinki-säätiön puheenjohtajana.

Vuosina 1999-2005 Haavisto toimi YK-tehtävissä maailman kriisialueilla, mm. Balkanilla, Afganistanissa, Palestiinassa, Irakissa, Liberiassa ja Sudanissa johtaen useita YK:n ympäristöjärjestön UNEP:n kenttäselvityksiä kriisien aiheuttamista ympäristötuhoista. UNEP-tehtäviin kuuluivat myös selvitys Baia Maren kaivosonnettomuudesta Romaniassa sekä useat köyhdytetyn uraanin kenttätutkimukset sota-alueilla. Vuosina 1994-1995 Haavisto johti YK:n Euroopan talouskomission UNECE:n evaluaatiota, joka johti moniin uudistuksiin.

Vuosina 2005-2007 Pekka Haavisto toimi EU:n erityisedustajana Sudanissa ja Darfurissa. Tällöin hän otti osaa EU:n edustajana myös Darfurin rauhanneuvotteluihin. Vuonna 2007 hän toimi myös YK:n erityisasiantuntijana Darfurin kriisissä.

Haavisto on ollut vierailevana tutkijana Ulkopoliittisessa Instituutissa, hänen erityisalueenaan ovat Venäjään liittyvät kysymykset sekä uudet turvallisuusuhat.  Hän on ollut vierailevana luennoitsija Bristolin yliopistossa, aiheena kansainväliset ympäristökysymykset. Haavisto luennoi säännöllisesti Helsingin yliopistossa ja NATO-koulussa Oberammergaussa.

Haavisto on toiminut YK:n aavikoitumissopimuksen asiantuntijana, ja oli jäsen Heinrich Böll Foundationin “Johannesburg Memo” -ryhmässä, joka valmisti raportin kehitys- ja ympäristökysymyksistä YK:n kestävän kehityksen kokoukselle Johannesburgissa 2002. Hän oli jäsenenä professori Jeffrey Sachsin johtamassa YK:n “Millennium Task Force” -ryhmässä. Haavisto on tehnyt selvityksen Arktisen Neuvoston tulevaisuudesta neuvoston jäsenmaiden pyynnöstä, ja on toiminut Saksan kestävän kehityksen arvioijana Saksan hallituksen kutsumana.

Haavisto on kirjoittanut matkakirjoja (mm. Inter-Rail -oppaan), vihreitä pamfletteja ja kirjan kokemuksistaan YK-työssä (Kesä Balkanilla, Wutum 2000). Hän on ollut toimittajana ja päätoimittajana Komposti- ja Suomi-lehdissä, ollut perustamassa Vihreä lanka -lehteä ja toiminut Rumba-musiikkilehden kustantajana. 2010 on julkaistu hänen Afrikan kehitystrendejä kuvaava raporttinsa Afrikan tähteä etsimässä (EVA) ja elämäkerrallinen teos Hatunnosto (Kirjapaja). Lisäksi Haavisto on koonnut useita julkaisuja konflikteista ja ympäristöstä (UNEP).

Haaviston nettisivut ovat osoitteessa www.pekkahaavisto.net

Hänet löytää myös Facebookista, Pekka Haavisto presidentiksi -sivulta ja omalla nimellään.

Itse olisin iloinen ja yllättynyt jos Haavisto pääsisi presidentiksi, mutta jo hänen ehdokkuutensa on Suomessa jotain uutta!
Vihreä presidentti, joka elää rekisteröidyssä parisuhteessa miehen kanssa. Mitäköhän siitä maailmalla tuumittaisiin? Tai mitäköhän Persut siihen sanoisivat? Eroaisivat varmaan kokonaan poliitikan maailmasta... ;D Nytkin jo on ollut sanomista Halosen SETAlaisuudesta armeijan taholta jos ei muutenkin, niin tämähän se vasta pomppu olisi..
Tosin en ole varma, onko huonompaa julkisuutta se, että meillä on presidenttinä Setalainen muumimamma, vai vihreä homo? (ja tämä on kysytty pilke silmäkulmassa)

Mitä mieltä itse olet? Toivottavasti tästä ei tullut ihan kamalaa paatosta, en halua toitottaa mitään omia käsityksiäni tai poliittisia mielipiteitäni kenellekään, enkä halua kehottaa ketään äänestämään omaa ehdokastani, pois se minusta. Mutta halusin tuoda vain kerrankin edes yhden poliittisen bloggauksen tähänkin blogiin ja samalla kertoilla niille, jotka eivät Haavistosta ole kuulleetkaan, että tällainenkin henkilö on olemassa.


Tässä Haavisto puolisonsa kanssa Linnan juhlissa viime vuonna.