Tänään on Turun päivä. Mekin käytiin miehen kanssa vähän "hummailemassa" :) (Sitten kun sain itseni ylös sängystä siinä kahdentoista aikaan, en tiedä kuinka niin väsytti)
Museoihin oli puoleen hintaan sisäänpääsyt, paitsi Åboa Vetus/Ars Novaan, jonka sisäänpääsy olisi kahdelta maksanut 12e, normaalisti 16e. Huh huh.
Kävimme Biologisessa Museossa sekä Apteekkimuseossa. :) Hyvin mielenkiintoista! Turun linnaankin olisi mieli palanut, mutta jätettiin se sitten kuitenkin. Luulen että siellä kestää aika kauan, kun sinne joskus pääsee. Menihän näissäkin jo mukavasti aikaa.
Biologisen museon esittely oli todella mielenkiintoinen, aivan uskomattoman tarkasti oli kaikki yksityiskohdat. Siellä oli pieniä "ikkunoita", joiden takana oli maisemia ja sinne oli sijoitettuna sitten esim. sekametsän tai suoalueen eläimistöä/linnustoa. Jokaisessa ikkunassa oli hirmusti katseltavaa, sillä kaikki pienet linnut ja päästäiset ja myyrät oli niin taitavasti sijoitettu sinne oikeiden kasvien (tai todella taitavien jäljennösten) joukkoon, että koki aina uusia yllätyksiä kun katseli maisemaa: "Hei, tuollakin on tuollainen!"
Ostin sieltä kolme korttia muistoksi, kaksi itselle ja yhden lähetettäväksi. Sitä en vielä näytä.
906416.jpg
Ihana :)
906414.jpg
Tässä näkyy sitä ikkunaa, eli tausta on maalattu sopivaksi, maassa on aitoa kasvustoa ja täytetyt eläimet sitten siellä sellaisissa asennoissa, kuin voisi luonnossakin olla. Kuvassa näkyy huonosti, mutta esim. tuossa edessä, makaavan hirven kuonon alla, on lintu. Muisti petti, en juuri nyt muista mikälie oli. Koppeloinen kai. :)

Apteekkimuseossa oli todella mielenkiintoista, mieletöntä miten ennen aikaan on pitänyt tulla toimeen sellaisilla varusteilla! Lääkkeitä on mittailtu ja valmistettu niin alkeellisilla välineillä. Puistattavia yksityiskohtia olivat mm. kuppaussarvi ja -saha. Yöh. Sekä leikkausvälineenä ollut saha. Huh :D
Apteekkimuseon yhteydessä on apteekkarin talo, hienoja huoneita ja piharakennukset mielenkiintoisia! Siellä oli nyt juuri näytöksinä mm. jouluruokien valmistus entisinä aikoina. Metkaa.
Kuvia ei tullut otettua, kun ei kukaan muukaan näyttänyt napsivan.

Ai niin, ja Aurajoessakin oli jotkut pikkuveneiden kilpaillut, olikos niin että `50 -luvun kilpaveneiden mallisia olisivat olleet. Niitäkin katseltiin hetki.
Tässä on kuva viimevuoden kilvasta, löysin netistä.
906862.jpg

Mutta nyt yritän heräillä, mies meni nukkumaan kun tultiin ja itse olen nuokkunut sängyssä puoliunessa lukien Kingiä. Huh. Tee auttanee. :)

Oikein mukava päivä tänään, kivaa yhdessäoloa. Ainakin minusta oli mukavaa, käytiin niissä paikoissa jotka kiinnostivat minuakin. :) Ehkä jo pian se Linnakin!

Ps. En ole muistanut kehaista, mutta katsottiin joku aika sitten Evan allmighty, ja se oli kyllä riemukas! Antoi ihan uuden kuvan Bruce, Taivaanlahja elokuvan ilkeästä Evan Baxterista. Hauska mutta sisälsi myös sanoman, mikä on harvinaista nykyleffoille. Suosittelen.

902250.jpg (meillä ei oo imuroitu tai pyyhitty pölyjä muutamaan aikaan.... pesin sentään eilen pari konneellista pyykkiä ja käsipyykin myös...)