Kuuntelen juuri Radio Suomen konserttia, jossa soitetaan Rautavaaran kappaleita ja kuulijat saavat esittää toiveita. Studiossa on myös Rautavaaran toinen tytär Leena.

Olen siis Rautavaara -fani, kuten ehkä sanoin jo aiemmin kun mies lupaili ostaa minulle Rautavaaran levyn. Vielä en ole sitä saanut mutta ehkä tässä vaikka jouluksi.. Vinkistä :D

Tässä pieniä infoja teillekin Rautavaarasta:

”Reissumiehenä” tunnettu Tapio Rautavaara loi menestyksekkään ja monipuolisen uran laulajana, näyttelijänä ja huippu-urheilijana.
Työläiskodissa kasvanut TUL:n mies heitti keihäskultaa Lontoon olympialaisissa 1948. Jätettyään keihään hän löysi uuden lajin jousiammunnasta, jossa ylsi MM-huipulle.
Rautavaaran viihdeura alkoi jo sota-ajan rintamaradiosta. Elokuviin komea urheilija houkuteltiin vuonna 1945, ja rooleja seurasi kaikkiaan 22 filmissä.
Sodan jälkeen Rautavaara lyöttäytyi yhteen rykmenttitoveri Reino Helismaan ja haitaristi Esa Pakarisen kanssa.

Rautavaarasta tuli Suomen sodanjälkeisten vuosikymmenten tärkeimpiä viihdetaiteilijoita. Hän levytti satoja lauluja (yli 300) ja kiersi Suomea iltamissa, tavarataloissa ja harjakaisissa.
"Reissumies" kuoli tapaturmaisesti syyskuussa 1979.

Teksti: Jukka Lindfors

Wikipediasta löytyy lisää tietoa Tapsasta, mm. että Rautavaaraa harkittiin Tarzanin osaan Johnny Weissmüllerin lopetettua uransa! Aikamoinen mies, siis, eikö? ;)

Vaan olihan Tapsa komea, voi että olikin! Niin karismaattinen. Myös vanhana.

Seuraavassa muutama kuva, on kovin hankala löytää niitä:

2037893.jpg

2037897.jpg

2037894.jpg

Pitää etsiskellä taas kirjastosta sitä kirjaa ja levyä, viimeksi ei löytynyt :(
Samoin elokuvia.

Mutta tässä vielä linkki Rautavaaran kotisivuille.