Jos sitä käyttäisi vapaaillan hyväksi ja laittaisi tänne pari unohtunutta juttua.. Ennen kuin menen tekemään vielä myöhäisen raparperipiirakan, kunhan nuo raparperit sulaa.. (kannattaa olla hyvä muisti ja ottaa pussi sulamaan vasta illalla)

Käytiin tuossa pari viikkoa sitten mökillä ja eilen uudelleen. Löysimme silloin aiemmalla reissulla linnunpesän mökin kattolautojen välistä :) Talitiaiset olivat sinne tehneet pesän ja ahkerasti ruokkivat erittäin kovaäänisiä poikasiaan. Aika uskaliaita lintuja ovat. Eilen käydessä toinen emolintu oli juuri tuomassa poikasille ruokaa kun automme kaarsi pihaan. Se jäi valppaasti tarkkailemaan ensin tikkaille, että uskaltaako pesän "paljastaa". Toinen emolintu tuli myös paikalle ja siinä ne molemmat istuivat tikkailla madot nokissa :D Sitten ensimmäinen emo päätti että hyvä on, ja päästi poikaset nälästä :D Siinä ne sinkoilivat edestakaisin, kova on ruanhaku kyllä! Yhdessä kohtaa toinen emolinnuista tuli ihan oksalle meidän lähelle katselemaan, että keitäs te olette kun tuijotatte toisten perhe-elämää... Söpö :D
Wikipediasta juuri kurkkasin ja taitaa olla pian poikasten lentoonlähtöaika, sillä uusi poikue yleensä munitaan juhannuksen jälkeen!


Isomman nuolen kohdalta menevät emot sisään ja pienen nuolen kohdilta tursuaa pesäaineksia ja kuuluu vimmattu piipitys... :)

Ihan onnekas ei ole ollut kaikkien poikasten taival, löysimme pihalta kaksi pudonnutta poikasta :( Mies siirsi ne metsään sivuun. Ressukat olleet liian uteliaita. Toivottavasti pesässä silti on vielä monta potraa poikasta! (ja ainakin emojen ruokintakiireestä päätellen on)


Rypsi kukkii, perunat on kaikki jo melkein nostettu maasta.

Kulma on voinut hyvin, maanantai-iltana siihen ilmestyi heikko sinelmä joka on nyt hieman tummempi, mutta ei onneksi kamalan iso/silmiinpistävä. Olen koettanut sitä kylmällä helpotella, varmaan sen takia on noin pieni tuo mustelma. Odotin ihan mustaa silmää, kun olen tavattoman mustelmaherkkä. Mutta ehkä tuo kylmä on auttanut.


Hieman on tuota tummempi, mutta ei kuitenkaan paha. Kulma ei edelleenkään särje :)

Käytiin anoppilassa myös eilen, ei tainnut anoppi edes huomata koko korua, kun ei mitään sanonut.. :D

Eilen käytiin myös Maskun Tarjoustalossa, ihan kuulkaas wunderbaumia hakemassa, mutta ohopsaa, mitä jäi minun käteen:


Iik, söpö! About juoksin kun näin tämän :D Hintaa oli n. 22e. Löytyi valkoisena ja ruskeana myös. Kummasti oli kaikki XL -koot menneet, ilmeisesti kaikki isot tytöt diggaa pöllöistä? Tai sitten ne mokomat rimpulat on taas halunneet jonkun superison paidan jonne hukuttautua.... Mene ja tiedä :D

Mutta nyt sen piirakan tekoon. Pitää laittaa pari unohtunutta kuvaa vielä vaikka myöhemmin illalla.