Käytiin jokin aika sitten Tiian kanssa kirpparilla ja Tiia sieltä ensin bongaili tämän paidan, mutta koska se ei sitten täysin istunutkaan hänen tyyliinsä, niin minä sain sen lahjoituksena, varsin kiitollisena otin vastaan, paita kun on aika kiva, ja sopiikin vielä minulle, värinsä kuin kokonsakin puolesta.

1914626.jpg

Mukaan lisäksi vielä niittiranneke, josta heitin vitsin Tiialle, notta sopisko mun "tyyliin". :D No, ehkä sopeutamme sen minuun. :D

Kuten saatatte nyt huomata, kommentointi on palannut. Mutta jos joku vielä täällä suutaan avaa väärissä merkeissä, niin laitan blogin vaikka sitten salasanan taakse. Muistakaa tämä, rakkaat anonyymit, silloin ette voi enää käydä hakemassa päivittäistä nauruhetkeänne täältä! Olkaa siis suukkoset supussa jos tahtootte meikäläisen elämästä lukea.
Tosin, miksi ihmeessä minun edes pitäisi ANTAA teidän lukea omia ajatuksiani ja omia tekemisiäni.. Olen vain alusta asti ajatellut tämän homman niin, että haluan että ihmiset saavat lukea millaista on olla ihminen minun taustallani, olkoon tulos sitten jokaisen itse pääteltävissä.
Vaikka elämästäni kerronkin avoimesti, se ei tarkoita että olisin naivi tai lapsellinen, olen luonteeltani ihan järkyttävän pessimistinen ja olen nähnyt elämää muualtakin kuin sieltä lintukodosta. En siis voi oikein tajuta, miten joku voi väittää minun olevan naivi... :D
Ja nukkekotiharrastukseni sitten, mitähän kaikki maailman aikuisnukkekotiharrastajat mahtavat olla mieltä täällä eräästä esitetystä kommentista? Oletko tietoinen, että nukkekotiharrastus on lähtöisin itseasiassa Egyptistä?
Tässäpä katsaus historiaan, ihan vain näin tiedonjakamisen ilosta:

"Miniatyyrikoteja kotimaisilla artikkeleilla ja vakituisilla asukkailla (sekä ihmiset, että eläimet) on tehty tuhansia vuosia. Vanhimmat tunnetut esimerkit on löydetty egyptiläisistä vanhan ajan haudoista. Ne on tehty lähes 5000 vuotta sitten. Nämä puiset mallit palvelijoista, huonekaluista, veneistä, karjasta ja kotieläimistä sijoitettiin Pyramideihin lähes ainoastaan uskonnollisiin tarkoituksiin. Varhaisimmat eurooppalaiset nukkekodit ovat 1500-luvulta. Nämä vauva- tai kabinettitalot näyttivät ideaalisen sisustuksen äärimmäisen paljon yksityiskohtia omaaviin huonekaluihin ja laitteisiin.

Varhaiset eurooppalaiset nukkekodit olivat yksilöllisiä. Niitä tekivät yksittäiset ammattimiehet. Teollisen vallankumouksen alkuaikoina leikkikaluja alettiin tuottaa tehdastuotantona mukaan lukien nukkekodit ja niihin sopivat miniatyyriesineet. Saksalaisia nukkekotivalmistajia ovat Christian Hacker, Moritz Gottschalk, Elastolin, ja Moritz Reichel -nukkekoteja. Luettelo tärkeistä englantilaisista yhtiöistä sisältää yhtiöt Siber & Fleming, Evans & Cartwright ja Lines Brothers (josta tuli Tri-ang). 1800-luvun lopulla amerikkalaisia nukkekoteja valmisti USA:ssa The Bliss Manufacturing Company.

Arvostetuimpien nukkekotien miniatyyrinukketalojen valmistusmaa oli Saksa aina 1. maailmansotaan asti. Huomionarvoisia saksalaisia miniatyyriyhtiöitä olivat Marklin, Rock and Garner ja muut. Heidän tuotteitaan ei pelkästään keräilty ahneesti Keski-Euroopassa, vaan niitä vietiin säännöllisesti Englantiin ja Pohjois-Amerikkaan. Saksalaisten menestys 1. maailmansodassa hidasti vakavasti sekä tuotantoa, että vientiä. Uusia valmistajia syntyi muihin maihin.

Tate Providencen leikkihuonekalukauppa Rhode Islandilla (TynieToy -yhtiö) valmisti autenttisia jäljitelmiä amerikkalaisista antiikkitaloista ja huonekaluista yleisessä mittakaavassa alkaen noin vuodesta 1917. Muut 1900-luvun alkupuolen yhtiöitä olivat Roger Williams Toys, Tootsietoy, Schoenhut ja the Wisconsin Toy Co. Nukkekoteja ja nukkeja valmistettiin myös Japanissa, enimmäkseen kopioita alkuperäisestä saksalaisesta muotoilusta.

Toisen maailmansodan jälkeen nukkekoteja alettiin valmistaa massatuotantona tehtaissa. 1970-luvulta alkaen Suomen myydyimpien nukkekotien ja nukkekodinkalusteiden valmistaja on ruotsalainen Lundby. Lundby-nukkekodissa on aukeavat ovet, sähkövalot ja oikeista materiaaleista (puusta ja kankaasta) tehtyjä huonekaluja."
Lisää löytyy wikistä.

Hih, ja mitäköhän mieltä kuningatar Mary olisikaan sinun sanoistasi... Yksi tunnetuimmista nukkekodeista on nimittäin hänelle suunniteltu.

Tai ehkä haluaisit mennä aukomaan päätäsi miehille, jotka harrastavat pienoismalleja? Suosittelen :D

Mutta sepä tästä, toivottavasti tässä nyt voitaisiin sitten olla semmoisessa sovussa, että minä saan kirjoittaa tänne mitä lystään ja te saatte siellä sitten lukea ja nauraa ja olla "ah niin parempia ihmisiä". Jookos? :) Peace and love!