Yksi tuominen unohtui laittaa tänne, nimittäin Bobin muruselle ostamamme uusi mökki! Latviassa kävimme eräässä ostoskeskuksessa ja siellä oli pienehkö eläinkauppa, jossa oli myynnissä 2 degua, pari marsua ja 7 rottaa! Ihan meidän murun pienoiskuvia, paitsi että Bobin on puoliksi rex, joten näillä oli sileät turkit. Olivat ihan poikasia ja todella pieniä ja suloisia! <3 Oli vaikea muistaa, että miunkin muru on joskus ollut niin pieni.

Yhdellä rotalla oli oikean tassun yksi varvas paisunut, epäilin että sinne oli mennyt tikku tms. ja oli tulehtunut tai joku oli vain puraissut ja sen seurauksena oli tullut tulehdus. Viitoimme myyjän paikalle (ei puhunut englantia) ja näytimme poloista. Nainen otti rotan häkistä ja vei takahuoneeseen, josta kuului vingahdus.. Emme vieläkään tiedä, päätyikö pikkurotan elämänkaari sinne. :( Tuntuu inhottavalta ajatella, että me tavallaan tapoimme poloisen, jos siellä takana nyt tapahtui se mitä luulimme. Toivottavasti ei.. Tosin, rottien myyntihinta antoi ymmärtää, ettei niitä kovinkaan arvosteta sielläpäin lemmikkeinä, yksi rotta nimittäin maksoi 2€ !!! Täällähän ne maksavat 15-20 euroa per nenänpää. (Degutkin oli ihan hirvittävän halpoja, oisko olleet parikymppiä per nenä euroissa!) Olisin halunnut ottaa kaikki jäljelle jääneet kuusi poikalaista mukaan sieltä, mutta milläpä olisin kuskannut ja mihin laittanut kotona? Ja sitäpaitsi, mietin, että koska niillä on erilainen bakteerikanta, niin käykö suomen lääkkeet niille? Eniveis, jos olisin saanutkin otettua vaikka kaksi mukaan, en olisi voinut laittaa niitä samaan häkkiin Bobinin kanssa, koska niillä tosiaan on eri bakteerikannat ja ne olisivat voineet tartuttaa Bobiniin jonkin taudin tai toisinpäin.

Se pieni varvaspipi yksilö kyllä mietityttää... Poloinen. En voi kuin pitää omasta murusta niin hyvää huolta kuin vain voin, samoin kuin seuraavista.

Mutta iloisempaan sävyyn, tässä kuva siitä Bobinin uudesta mökistä jo ihan käytössä:
612053.jpg
Katolla on miehen siskojen putkiviritelmä, jonka saimme muunmuassa mukaan kun haimme Bobinin hoidosta. Mutta, eikö ole suloinen mökki, ikkuna ja kaikki! Molemmissa pässä on myös pienet pyöreät reiät, joista Bobin ei mahdu, mutta poikanen ehkä. Mutta niistä on hyvä kurkkia ulos. :)

612056.jpg
Oon superspiido! Aim faast ant furious! Bobin the nopea :D
Ei siitä saa kuvaa kun tuurilla, kun se on tuommoinen pikku häsäri. Ja sitten kun siitä saa kuvan, niin kuvaajan käsi on vuorostaan se joka ei pysy aloillaan..:
612057.jpg
Tärähtänyt kuva, Bobin the Komea:sta <3