Hartolan mustajoutsen kuoli

julkaistu tänään klo 07:58, päivitetty tänään klo 10:42

Harvinainen vieras, mustajoutsen joutui Hartolasta Heinolaan hoidettavaksi.

Kuva: Olli Vuori

Hartolassa tavattu harvinainen mustajoutsen on menehtynyt tiistain vastaisena yönä. Ketun purema osoittautui kohtalokkaaksi. Loukkaantuminen oli linnulle liian iso stressi.

Lintu ei selvinnyt loukkaantumisesta, jota hoidettiin maanantaina eläinlääkärillä. Mustajoutsen päätyi Heinolan lintutarhaan viikonloppuna, kun sen havaittiin loukkaantuneen.

Eläinlääkäri totesi linnun kaulassa selvät hampaan jäljet, joita epäillään ketun aikaansaamiksi, kertoo lintutarhan hoita Olli Vuori.

Satoja kiinnostuneita sekä lintuharrastajia Hartolaan koonnut lintu ehti levähtää Tainionvirrassa vajaan viikon.

Kopioitu Ylen nettisivuilta.

Voi ressua :( Mutta anteeksi vain, mitä kommentteja tuo uutinen oikein on saanut? Alkuun kilahdin ja sitten jo nauroin...

Tässä kopio kommenteista (tähän mennessä tulleista)

sossu, tänään klo 10:53

Miksi aina kettu leimataan syylliseksi? Entäpä jos se on irtipäässyt lintukoira?Nyt on kuulusteltava kaikki Hartolan seudun metsästyskoirat ja vakavan omistajan laiminlyönnin seurauksena harkittava huostaanottoa. Sinänsä ikävää, että erilaisuuden sietäminen jopa lemmikkieläimillä-johon metsästykoira tässä tapauksessa laskettakoon - on näin matala.

Tri. Outolempi, tänään klo 10:48

Voi voi sentään.
Kyllä tämä Eurooppaan ihmisen tuoman lajin jälkeläinen sai käsittämättömästi julkisuutta. Miksi?

Oikeutta eläimille, tänään klo 10:27

Kettu teki suunnitelmallisen henkirikoksen eli murhan. Miksei muuten eläinten tekemiä henkirikoksia tutkita ja saateta syyllistä edesvastuuseen? Varmaan joutseneen jäi dna:ta, jonka perusteella kettu saadaan kiipeliin. Rangaistuksena voisi olla nappi silmien väliin tai rehellinen niskalaukaus.

Autoileva Ori, tänään klo 09:33

Vielä mitä! Kyllähän nuo tiedetään, käynyt kuitenkin ketulle uhittelemaan ja yrittänyt viedä naiset.

surullista, tänään klo 09:28

Kiitos vierailusta ja ilosta!§

Yesman, tänään klo 08:48

Rasistinen kettu on saatava vastuuseen tekosistaan.

 

Siis, kommentoija "sossu": Whatta hek? Kyllä ne lintukoirat yleensä osaa käyttäytyä ja pirun rohkea on saanut koira olla.. Ja ihan näin toim. huom. lintukoirat yleensä noutaa kuolleita lintuja. On koira hiukan sokia jos elävää kiukkuista joutsenta kuolleeksi luulee..
Kommentoija "Oikeutta eläimille": Dna? Ketun? Ja sitten jahtaamaan sitä just ja tasan oikeaa? Suunnitelmallinen murha? Oletkohan sinä suunnitelmallisesti tyhmä?
Muut kommentit melkein vain nauratti. Huh huh sentään.

Mutta sepä siitä. Toivottavasti lintuparka on nyt sinisemmillä vesillä. :)