Joulu ol ja män. Ei päästy ihan joulufiiliksiin, kelit nyt oli mitä oli ja nuhakin vaivasi. Onneksi lauantaina oli jo kuumeeton päivä, nyt enää vain niiskutellaan ja köhitään.

Me ei toisillemme mitään lahjoja osteltu sen kummemmin, aiemmin mies osti meille uudet patjat ja se oli sovitusti joululahja minullekin sitten. Minä taas ostin miehelle yhdistetyn joululahja-synttärilahjan hiukan ennen joulua, sähköhammasharjan. Eli aikalailla tarvelahjoissa mentiin.

Mutta olin silti ollut myös muuten (ilmeisesti?) kiltti, koska sain pari pakettia parilta ihanalta ihmiseltä ja yhden ihanan ihmisen paketti on vielä tulossa :)

Jo aiemmin esittelemässäni Tiikun paketissa oli tällainen sisältö! <3 Ja okei, oli siellä enkelikarkkejakin, mutta ne mystisesti hävisi jonnekin ennen kuvan ottoa.... ;D Ihana kirjepaperisetti, tarpeellinen ja söpö kirjanmerkki ja kaunis pääskysrintakoru, josta koetin ottaa yksittäin vielä parempaa kuvaa, mutta ei näin pimeinä aikoina mitään kuvia saa mistään.. Ihana lahja, kiitos Tiikku!! :)

Desthealta taas sain hmm.. perjantaina paperikassin, johonka sain luvan kajota vaikka heti... ja arvatkaa kajosinko :D Katsokaa mikä kynttiläteline!! <3 <3 Wow! Kertakaikkiaan, wow. Lisäksi mukana tuli ihana kaulakoru, kynttilä ja body milk, ihan minun väreissä vielä ;) Kiitos Desthea!


Tässä korua vielä lähempää, tämäkin kuva on jotenkin kummallinen, syytän edelleen synkkiä ilmoja ja kameraa....

Lauantai meni ollessa vaan, mies oli yövuorossa pe-la ja nukkuikin aika pitkään lauantaina, samoin minä, kipeä kun olin. Mies kävi reserviläisten kunniavartiossa hautausmaalla, mutta tänä vuonna en jaksanut mennä mukaan.
Muutama joulukoriste meillä oli ja laitoin kynttilöitä ja tuikkuja illalla palamaan, juotiin glögiä ja syötiin pipareita ja konvehteja telkkua katsellen, siinä se aatto meni.

Joulupäivänä eli sunnuntaina lähdimme aamusella ajelemaan raumalle.. Se olikin taas kokemus... Mieshän ei taaskaan tullut sisälle, mitä ei ole pitkään aikaan tehnyt ja itsekin meinasin pakittaa suoraan ulos kun avasin oven isän luona... Likaa, roskia, pulloja, ja se haju!! Roskia oli pisin lattioita, keittiön pöytä oli jossain roskien ja pullojen alla, olohuoneen pöytä oli lehtien, astioiden ja ties minkä kuorruttama.. Keittiössä laskin olevan yli 30 viinapulloa, olohuoneessa 12. Paikka oli hirvittävä. Jos olette nähneet telkkarista niitä ohjelmia, missä on hamstraajia tai muuten vain paikat on ihan kamalat, niin tuolla oli aikalailla samanlaista. Roope oli kumman virkeä, vaikka olikin lihonut ja turkki oli taas kammottavassa kunnossa. Oli kuulemma taas joku naapuri soittanut eläinlääkärin paikalle, mutta lääjärikin oli vain sanonut että turkki on leikattava. En oikeastaan tajua, mikseivät ne ota Roopea sieltä pois, tai käske piikille... onhan se kuitenkin jo 12 tai 13-vuotias.. (meillehän Roope ei voi muuttaa miehen allergian takia)
Isä itse taas, noh.. humalassa ja vanhentunut. Kävely on huonoa ja mikä eniten häiritsi, oli se, että isälle oli ilmestynyt kauhea vatsakumpu. Isä on aina ollut sellainen laiha luiru, mutta nyt vatsa pullotti. Lisäksi huomasin, että isän silmien valkuaiset olivat ihan keltaiset ja ihokin huono. Vatsan pullotuskin johtuu varmaan samasta asiasta kuin silmät, maksa ja muut sisäelimet alkavat totisesti sanoa sopimusta irti.... :( Kyllä tuli paha mieli siellä!
Kun kerroin miehelle autoon palatessa tästä (ympäristöstä yms), niin hän kysyi että "miksi sitten menit sinne sisälle?", johon minä että "se on mun isä". Ja sitten aukesi kyynelhanat... Ei voi kuin odottaa, ei isä varmaan kauaa enää elä, täytyy vain toivoa että menee sitten kerralla, eikä jää kitkuttelemaan.

Käytiin tuon jälkeen äidin haudalla, mikä ei sekään tehnyt oloa yhtään paremmaksi. Mutta tavallaan kai onni ettei äiti ole täällä enää. Ainakaan tässä tilanteessa.

Kasasin itseni kokoon ja suuntasimme sitten iloisempaan tapaamiseen, ajelimme siskon perheen luokse :) Siellä kaffettelimme ja annoin pienen lahjan, karkkia ja valkoisen ripustettavan sydämen jossa lukee "Carpe Diem". Sellainen "maalaisromanttinen". Sopii ainakin minusta heidän sisustukseensa.
Kaffettelimme siinä ensin siskon, miehensä ja tyttärensä kanssa, palluttelimme heidän uutta koiraansa (söpö spanieli) ja näimme jopa toisen heidän kissoistaan, yleensä ne piileksivät jossain karussa :D Sitten paikalle tuli heidän nuorempi poikansa tyttöystävineen ja kaksine koirineen ja alkoikin aika vilinä... :D Jossain vaiheessa aloimme tehdä lähtöä, kun alkoi miestä ottamaan hengen päälle kaikki kolme koiraa ja kaksi kissaa :D Juttelimme jonkin aikaa sitten pihalla siskon miehen ja nuoremman pojan kanssa isän tilanteesta. Niin, olen ennenkin kertonut täällä, mutta ei varmaan kukaan muista, että tosiaan siskoni on oikeastaan vain siskopuoli ja itseasiassa siskon mies on minun velipuoleni... :D He eivät ole sukua keskenään, tapasivat teineinä silloin kun isämme ja äitimme alkoivat olemaan yhdessä. Eli minulla ja siskon miehellä on sama isä :D Ja näin ollen olen heidän lastensa kokonainen täti ;D
Heidän nuorempi poikansa käy suht usein isäni (eli pappansa) luona katsomassa että kaikki on suht kunnossa (eli pappa elossa) ja hän kertoilikin kaikenlaista. Hiukan kyynisesti kauhistelimme sitä päivää, jolloin isä poistuu luotamme, ja me joudumme siivoamaan asunnon... Tosin taidamme taipua sille kannalle, että otetaan se roskalava ikkunan alle ja kipataan kaikki sinne ja sitten palkataan kunnon siivousporukka.. Vaikka joka tapauksessa siinä asunnossa tullaan tekemään kunnon remppa, pinnat uusitaan, eihän siellä ole tehty mitään ainakaan pariin kymmeneen vuoteen ja aikamoista tuhoa on varmaan tehnyt nämä muutamat viime vuodetkin.
Mutta vaikka kävimmekin noita keskusteluja niin silti käynti tuolla oli iloinen ja piristävä ja koska nyt olemme samaa sukua niin samaa kyynisyyttä ja huumorintajua löytyy kaikista, niin asioita voidaan käsitellä myös nauramalla ja se helpottaa paljon. Ja tieto siitä että en ole yksin.

Sieltä sitten suunnittiin takaisin kotia kohti, poikkesimme matkalla mökillä katselemassa paikat läpi ja ajoimme vielä miehen äidin luo kahveille. Saimme molemmat pienet lahjat myös sieltä :)


Ihanan pehmeät sukat ja suklaata! Namsk! Ei varmaan tarvitse kertoa, että omassa rasiassani on enää pari konvehtia ja miehen on avaamaton...(vielä) :D

Eilen oli sitten myrskyn ja myräkän päivä.. Ja on vieläkin.
Meillä kaatui takapihalta kolme puuta, yksi isompi kaatui kahden muun päälle ja taittoi ne nurin. Pihatien viemäri oli illalla tukossa ja tulvi kadulle, aamulla siellä oli miehet kaivamassa katua auki ja meillä ei ole lämmin vesi eikä lämmitys päällä..... :D Oli aika metkaa yrittää käydä suihkussa ;D Luovutin ja pesin vain tukan ja jäädytin pääni... kuivaaminen oli vaihteeksi ihanaa kun ilma lämmitti päätä eikä tullut about hiki niin kuin yleensä :D


Tässä ei näy tuon isoimmain puun juuri, mutta se on pettänyt ihan sieltä asti ja kaatunut parin muun päälle. Joku on käynyt sitten sahaamassa nuo vielä kunnolla katki.

Tänään kauppareissulla bongasin vielä kolme muuta kaatunutta puuta asuinalueellamme, mutta tuhoja ne eivät ilmeisesti ole aiheuttaneet.

Parilla tutulla ja sukulaisella on ollut sähköt poikki jo toista vuorokautta, meillä on tähän mennessä sähköt pysyneet, mitä nyt valot välkkyneet. Koputetaan puuta.

Mutta nyt menen ottamaan pyykit koneesta ja teekupponenkin voisi tehdä terää... Jos se mieskin vaikka tulisi kotiin.. Ovat siellä mahdollisen uuden kodin pihalla tekemässä hiukan raivausta, puita on laonnut... no, tuleepa polttopuita ;D