Noh niin. Joskos nyt sitten olisivat kaikki anonyymit sun muut happy? ;D

 Olen monta kertaa kirjautunut tänne sisään ja ajatellut että joskos kirjoittelisi jonkun pätkän, mutta sitten olen taas huomannut että joku turhanpäiväinen anonyymi on käynyt kitisemässä täällä kirjoittamattomuudestani ja olen päättänyt että nyt EN AINAKAAN tasan tarkkaan kirjoita mitään..
Tosin välillä on ollut olo jolloin on tehnyt mieli kirjoittaa jotain tyyliin "lällislää en olekaan kuollut/lopettanut muahhahhaa siitäs saatte kaikki!"

On se ainakin mukava tietää että on kaivattu henkilö! <3

Mutta ihan tosissaan voisin kyllä pyytää anteeksi sitä että en ole ilmoitellut mitään täällä, tosin aika monet (useimmat) blogini lukijat ovat myös kavereitani muuten, livenä ja facebookissa, joten he kyllä ovat tienneet sitä kautta mitä elämääni kuuluu ja että olen hengissä. (Niin kuin Juulia, virallinen tiedottajani <3, täällä jossain vaiheessa jo kertoikin)

Voisin tässä vetäisitä nyt jotain yhteenvetoja asioista jotka satun muistamaan, huh huijaa, onhan niitä juttuja tässä jo tapahtunutkin. No, ainakin pääasiat muistaa jotenkuten.

Aloitetaan ihan alusta ja käytetään mm. sitä naamakirjaa nyt apuna kun en yhtään muista kaikkia tapahtumia.. Eli mitäs viime postauksen jälkeen on tapahtunut:

- Äidin kuolinsyy selvisi elokuun lopussa. Kyllä siinä sitten kestikin..
Syy oli luonnollinen; sepelvaaltimoiden molemmissa pääharoissa oli merkittävää tukkeumaa (sepelvalitmotauti) ja sydänlihaksessa oli epäyhtenäistä arpikudosta. (Merkitsee sitä että äidillä on jossain vaiheessa ollut sydänkohtaus, mutta milloin??!)
Lisäksi maksassa oli huomattavaa rasvoittumista ja maksakirroosi. Mikä ei ollut yllättävää.
Mikä sen sijaan oli yllätys kaikille, oli se, että ruumiinavauksen yhteydessä otetussa verinäytteessä EI ollut alkoholia..
Tätä me lapset mietimme pitkään. Äidin ilmeinen sekavuus on siis todella saattanut olla taudin tuomaa, eikä (sekäettä) vain alkoholista johtuvaa.
Tätä on vieläkin vaikea ajatella ja kirjoittaa. Kun sain kuolinsyytodistuksen käteeni ensimmäisen kerran, tunne oli aivan hirvittävä. Miettikää miltä tuntuu lukea, että sinun äitisi on nyt virallisesti kuollut ja avattu. Hirveä tunne.
Tästä aiheesta voisi kirjoittaa enemmänkin, mutta ehkä myöhemmin.. Nythän piti päästää teidät piinasta ja kertoa kuulumisia eikä vain yhden aiheen mietteitä..

-Sain päivärahapäätöksen elo-syyskuun vaihteessa. Heinäkuussahan täytin 25 ja silloin karenssini päättyi. Odotimme miehen kanssa turhan positiivisina edes kohtalaista rahasummaa, mutta tulos oli kyllä aika... naurettava. Saan päivärahaa 1,52 euroa per PÄIVÄ. Repikää siitä.

- Työkkärissä aloimme miettiä mitä tästä eteenpäin. Päivitimme tietoni ja teimme suunnitelman työnhakuun. Otimme selville tulossa olevia kursseja ja lähetin hakemukset kahteen kurssiin ja kolmanteen minut ilmoitettiin varalle, jos en pääsisi kahteen ensimmäiseen. Päätös myönteisestä kurssihakemuksesta tuli 10.9 ja kurssi alkoi 14.9. Kurssi on yhä meneillään. Kurssin tarkoituksena on auttaa meitä työllistymään, kahtena ensimmäisenä viikkona päivitimme CV:mme ja kirjotimme uusia parempia hakemuksia vetäjien innostavien vinkkejen avustamina. Saimme infoa eri aloista ja niiden työllistymismahdollisuuksista. Halukkaista otettiin fiksuja kuvia hakemuksiin liitettäviksi. Kahden viikon tehokurssin jälkeen lähdimme erillemme, jokainen yksinään hakemaan paikkoja. En tiedä miten muille on käynyt, mutta itse en ole vielä löytänyt paikkaa. Yhdessä työhaastattelussa olin juuri viime viikolla ja suoraan sanottuna olisin päässyt luultavasti töihin, ellei minulla olisi ollut pahaa vastustajaa, firmassa ennestään ollut harjoittelija osallistui kilpailuun ja sai paikan, tottakai, koska hänellä oli kokemusta talosta ja tavoista. Mutta minulla on vielä mahdollisuus päästä paikkaan työharjoitteluun, tai siis oikeammin työelämävalmennukseen. Tämä asia on vielä vaiheessa. Kurssi kestää joulukuun alkuun.
Kurssi siis tosiaan kestää joulukuuhun, mutta jos työpaikka löytyy sitä ennen, kurssi lakkautetaan.
Kurssivetäjät ovat todella mukavia miehiä, tosin heillä on aika tiukka homma löytää meille töitä tässä lama-vaiheessa. Kun ei oo niin ei oo, sanovat hekin. Ei ole suhteistakaan apua. Tai esim. palkkatuesta, johon minullakin nyt olisi oikeus. Mutta toivossa eletään ja hakemuksia lähetetään. Jos vaikka tärppäis.

- Yksi isompi juttu on mökki. Sehän on nyt jo pystyssä ja parin viikon päästä suurin piirtein valmis! Keittiökalusteita tai mitään seinille laitettavaa (hyllyjä) sinne ei saa laittaa ennen kuin joskus keväällä kun talo on enemmän asettunut. Mutta kyllä sinne pääsee yöksi. Ja niin, saunoa ei voi ennen kevättä/kesää. Talvella kaivetaan lähellä oleva suo auki ja siihen tulee lampi, josta saamme mm. saunavedet.


Tässä kuva parin viikon takaa. Nyt on jo kaiketi kattopellitkin paikallaan, samoin piippu ja muut muuraukset.. Mistä minä niistä tiedän :D Katsokaa tuota kaaosta, nyt se on varmaan entistä pahempi.. Menemme sinne siivoamaan tässä joku päivä, mies tilasi lavan paikalle että saamme heittää kaiken sinne. Laudat keräämme ja kuivaamme, eipä tuhlata!


Ja täs on meen huussi! Oi ko se o soma!

- Kurssin ansiosta olen nyt saanut hetken vähän parempaa päivärahaa, sehän on nyt täysi ja lisäksi saan kurssin ajalta joka päivältä 8 euroa ns. ruokarahaa. Sen ansiosta meidänkin talous on ihan eri luokkaa! Jestas miten se vajaa 600 minun saamaa rahaa vaikuttaa ja paljon! Minä saan ostettua omat lääkkeet ja maksettua omat laskut ja käyn kaupassa, miehellä säästyy hirmusti siinä rahaa (joilla se on köh ostanut uuden full hd tv:n ja uuden kameran 12,5 mekapikkelsiä ja harrastusvehkeitä ja ja). Olen päässyt jopa kampaajalle (juu punapää taas, tosin jo sentin juurikasvulla :D) ja saanut uuden talvitakin muutaman vuoden jälkeen, olen ostanut pari uutta paitaakin ja tarpeellisia "pikkuvaatteita". Mahdollinen työelämävalmennus kaiketi takaisin n. 500 euron kuukausitulot, jos nyt en ihan väärässä ole, joten sellainen olisi ihan pop, jos nyt ei varsinaista työtä löydy. Moista saisi kaiketi jatkaa 10kk. Ja miettikääpä, työharjoittelusta tuo nyt minut voittanut henkilökin sai vakituisen paikan! Jos hänkin niin miksen minäkin..?!


Ja mätsäävinä saman tyylin uusi lätsä ja harmaamustat hanskat. Ja sateenvarjo. :)

- Mitäs sitten.. Ai niin! Minulla on kuntopyörä!! Aivan oikeasti!! Ja olen jopa käyttänyt sitä! Vautsi! :D Alkuun minun piti ostaa se, mutta jostain syystä mennessämme ostamaan sitä, mies marssi kassalle. Minun piti maksaa se sitten hänelle myöhemmin takaisin. Sittemmin homma kääntyi niin, että mies kuulemma ostikin sen minulle joululahjaksi ja minä taas ostin hänelle lahjan :D No, käy se noinkin :D

- Rattukset on voimissaan ja suloisia edelleen. Alkavat olla jo aika vanhoja, mutta ovat hyvässä kunnossa ikäisikseen. Terveitä, mikä on tärkeintä. Pieni karvanlähtö yms. on vanhuksille ihan suotavaa. Kun muuten ovat niin viiperoita.


Peek a boo!


Jurassic Rat :D

- 15.11 kävimme sivistämässä itseämmä Forum Marinumissa eli merenkulkumuseossa. Paikka on Turussa ihan siinä Turun Linnan vieressä. Kuvat ovat miehen ottamia.


Vanha tullimiehen pöytä.


Tällä kun pärräyttäs niin selvää jälkeä tulis :D Madsen itkk. Älkää multa kysykö mitä toi meinaa :D


Oisko muutama potkuri? Kuvassa näkyykin keskellä tuollainen silta, sielläkin sai kävellä, koko esittelyrakennuksen läpi tuo kiersi, minulle tuli siellä ihan karmea korkeanpaikan kammo, hirveää kun lautojen läpi näkyi alas ja jotenkin muutenkin se oli niin hirviä :D Vaikka en muuten juuri korkeita paikkoja kammoa.


Ihana kuva :D Mariner of the Seas -aluksen pienoismalli. Vieressä oli myös normaalikokoinen mallihytti, oli ihan hölmöä katsella ulkoa vain sellaista kuutiota ja sitten siellä sisällä oli vaatehuone ja kylpytilat ja luksus hytti ihan muutenkin.. :D

Huh! Asiaa jo kilometrin verran?

Vielä piti avautua rakkaan veljen viimeaikaisesta tyhmyydestä, mutta en tiedä jaksanko enää kirjoittaa mitään :D

Ladon tähän vaikka toisen kilometrin kaikkea mitä olen kirppiksiltä löytänyt tai saanut. Muistakaa että tässä on aikaakin jo kulunut joten ihan kaikkea en ole ostanut kerralla... :D


Hauska kivinen/savinen pöllöpeli kirpputorilta. Jonka muuten itseasiassa mies osti :D


Kukkaruukku <3 kirpputorilta.


Norsu kirpputorilta.


Heijastin kirpputorilta.


Valkoiset helmet kirpputorilta.

 Jännitystä ihan kirjakaupasta.


Käytiin ystävämyynnissä viikonloppuna ja löysin kaikkea kivaa :) Näiden lisäksi olen aikaisemmin ostanut musta kajalin ja eyelinerin ja opettelen niitä nyt käyttämään.


Kameraakin vois opetella käyttään :D


Ja eilen ostin Sokokselta mineraalimeikkipuuteria, mitä se mineraali siinä sitten tarkoittaakaan :D Minull riittää että se on meikkipuuteria, se on helpompaa kuin alkaa läträillä erikseen meikkivoiteiden ja puutereiden kanssa. Ja on muuten ihan oikeaa sävyäkin, vaikka otin vähän mututuntumalla!


Eilen sain myös Tiialta joululahjoja ja niiden avaamisen estämiseksi myös muita lahjuksia.. :D Ihana pöllö, onkos tämä nyt kolmas samaa sarjaa, yksi valkoinen, yksi kultaisävyinen ja tämä. Varmaan saman tekijänkin vielä. Ja samanlainen pöllöheijastin kuin itsekin aiemmin löysin, tämä vielä ilman Mylly -merkkiä! Kiitos näistä ja niistä lahjoista!! <3 (kuva kohta)

Mies myös yllätti minut eilen, ihan ekstemporee.. Tulin kotiin illalla Tiian kanssa käydyltä tee/leivos/hese/lahjus -reissulta ja ehdinkin justiin ennen kuin hän lähti yövuoroon.. Mokoma huijasi minua juuri ennen lähtöään sanomalla että "unohti jotain evästä jääkaapista", kävi keittiössä ja sitten lähti.. Kun hetken päästä menin keittiöön niin

siellä oli tämmöinen!! Olin ihan että mitämitämitä ja soitin äkkiä perään :D Ja sain luvan avata paketin :D


SIIS APUA IIH IHANAA!!!!!! Tätä ihailin heti kun ensimmäisen kerran kuulin asiasta ja tämän bongailin kaupasta! Arvatkaa mitä tämä muuten luki eilen yöllä kolmeen asti... Heh hee hih hii! <3
Miul on ihana kulti kun se ostaa miul näi ihanan miehen kirjan!! <3


Tässä vielä kuva minun "joulupöydästä", edessä Tiian antamat lahjat ja taustalla myös tuo miehen paketti.

Onneksi alkaa joulukuu ja saan alkaa avaamaan nukkekotijoulukalenterin luukkuja, ne helppaavat tätä tuskaa kun en saa avata noita lahjoja nyt heti just paikalla! :D Ja onneksi sain tasoittavia lahjuksia ja tuo miehen kirja on kyllä ihana yllätys!

Mutta apua, josko sitä vaikka nyt lopettais ja antais teillekin vähän armoa.. (ja omille sormille kun ne ei oo taas tottuneet kirjoittamaan tällaisia loorumeja)

Loppuun vielä suloinen kuva. Mies töissä otti autosta kuvan kun huomasi komeat pukit pellolla juoksemassa. Ihanasti näkyy tuo juoksun kuvio!