Olin torstaina miehen mukana töissä, reissu suuntautui Kemiöön, eli Kimitoöön, tai jotensakin noin. Kyseessä on saari Turun lähistöllä.
Maisemat on siellä kyllä kauniita, ei voi kieltää. En ehkä osaisi asua missään sisämaassa ikinä, en. Merta pitää olla jossain lähellä.

Paljon nähtiin eläimiä, kauris/peura (en ollut varma), ainakin 100 lammasta, hevosia (joista en saanut kuvaa, nyyh), fasaanikukko joka käveli isosta autosta piittaamatta tyynesti tien yli sekä pikkuorava, joka piittasi isosta autosta ja suorastaan lensi takaisin omalle puolelleen tietä. Minä meinasin saada sydärin ja tarrasin jo kahvaan kiinni että eikä, en halua että ajetaan sen yli, ei! Onneksi ei jäänyt pikkuinen alle. Huh.

Alkuun olin miehen mukana, puolen päivän jälkeen mies lähti poikkeamaan muualla ja minä jäin sompailemaan "isoon" Kemiön keskustaan, jossa onnistuin missaamaan (miten ihmeessä??) kaksi sisustus/krääsäkauppaa, argh.... Parissa muussa kävin, saldona yksi pöllökortti. Mitähän niissä parissa olisi ollut... Pitää mennä joskus vapaa-ajalla käymään.
Sitten mies tulikin noukkimaan minut kyytiin ja lähdettiin päin Turkusta. Tai siis Lietoa, mutta eniveis.


Kemiössä yhden noutopaikan lähellä on tällainen lato/mikälie, jota olen kai ennenkin täällä esitellyt :D Se on vaan jotenkin niin.... pakko kuvata.


Tämmöistä maisemaa vois kattoa aina. Jollain oli järkky kartano tuolla meidän selän takana, upea näköala just tonne. Huh.


Välillä oli aika ahdasta isolla autolla ajellessa pikkuisilla mettäteillä...


Tämmöisenkin bongasin kävellessäni ympäriinsä Kemiön keskustaa.


Maitolaiturin tyttö... Vitsit, tuossa pitää joskus otattaa itsestä kuva, istumassa laiturilla :D


Paikallista taidetta?

Noita kuvaillessa ohi kulki joku mies, joka kovin tuttavallisesti moikkasi, päivitteli että eikös olekin kuuma keli, kyseli olenko kesälomalla ja toivotteli hyvää päivän jatkoa. En osannut päättää oliko se mahd. puliukon puhelua, ystävällisen Kemiöläisen puhelua (mistä tiesi että puhun suomea) vai mitä. Onko saaristossa tapana alkaa juttusille vieraiden kanssa? Ehkä.

Ehdin muuten jo sekunnin panikoida kun kävin toisessa pikkuputiikissa ja ystävällinen omistaja/myyjä tiedusteli heti ruotsiksi, että tarvitsenko apua.. Onneksi jatkoi suomeksi kysyen samaa asiaa :D Miten sanotaan ruotsiksi, kiitos ei, katselen vain? Nej tack, ja bara.... titta? Ömöm. :D

Kyllä siellä kuuli suomeakin, vaikka useimmiten ruotsia. Kävin kahdessa kaupassa, K-kaupassa myyjä aloitti ruotsilla, mutta en tiedä näkikö pankkikortistani sitten että olen suomenkielinen(?) kun vaihtoi suomeen. Korttimaksupäätekin siinä kassalla oli alkuun ruotsiksi, mutta vaihtoi suomeen kun oli tunnistanut korttini. Hmm. S-marketissa taas myyjä solpotti ruotsia koko ajan, ei kyllä kiinnittänyt minuun muutenkaan huomiota kun jorisi jonkun muun asiakkaan kanssa siinä jaadejöödeä.

Sain muuten pitkään himoitsemiani makkaraperunoita kun käytiin syömässä päivällä, olivat namimaiskis, mutta öhm loppupäivän olikin sitten maha vähän turhan aktiivinen. Not nice.


Tässä muuten se ostamani pöllökortti. Hiukan näköjään nappasin huonon kuvan kun yläkulman tinteillä ei ole päitä :D

Huomenna mennään mökille, piti jo tänään, mutta kun on satanut koko päivän niin ei viitsitty, miehellä on jotain hommaa siellä aamupäivällä ja sitten saatiin kutsu miehen papan ja isän syntymäkotiin jota on rempattu pitkä aika, mennään kahtomaan sinne. Käytiin jo viime vuonna ja upea talo (kartano) se jo oli, hiukan oli vielä hommat kesken. Nyt sitten vissiin valmista. Sunnuntaina mennään auttelemaan kaveria siirtelemään kamoja paikasta a paikkaan b ja sitten suunnitaan kotia. Katsotaan mennäänkö huomenna saunaan, kun meikäläinenkin jo uskaltaisi naamansa kanssa sinne mennä.. Hmm. Mutta nyt menen tekemään jotain sapuskaa, massu kurnii.