Juhannuksen kunniaksi jaan teidän kanssanne raparperipiirakan ohjeen, jota kokeilin eilen. Tulos oli hyvin onnistunut omnomnom :D

150 g voita
 
1 dl sokeria
  
1  muna
 
2 dl vehnäjauhoja
 
1 dl perunajauhoja
 
1 tl leivinjauhetta
 
 
Täyte:
 
 
n.0,5 l raparperinpaloja
  
1 tlk kermaviiliä
 
1  muna
 
2-3 tl vaniljasokeria
 
1 dl sokeria
 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja. Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi. Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat. Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle. Kaada seos piirakan päälle. Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Vaniljasokeria vähemmän, vanilliinisokeria enemmän.

Ohjeen aika on ehkä hieman lyhyt, itse pidin uunissa kauemmin ja silti jäi keskusta hieman "raa`aksi". Mutta muuten kyllä lurpsis herkullista!! Reunoista tuli ihanan rapeat.
Taikina vaikutti alkuun liian pieneltä riittääkseen vuokaan, mutta hyvin se riitti ja kohosi kauniisti uunissa. Suosittelen!

HYVÄÄ KESKIKESÄN JUHLAA KAIKILLE!!